De organisatoren van Pennenzakkenrock hebben woensdag in Mol een deel van de affiche voor de editie 2013 voorgesteld. Die wordt op 27 juni georganiseerd op het Zilvermeer in Mol.

De vorige organisator van Pennenzakkenrock Relax VOF organiseert op diezelfde dag ook zijn eigen Pennenzakkenrock in Tongerlo.

Voor de rechter wordt binnenkort beslist wie van de organisatoren de naam mag gebruiken.

De organisatoren  van Pennenzakkenrock in Mol ism. provincie Antwerpen bieden bovendien scholen die al tickets bestelden voor het festival in Tongerlo, de kans om gratis naar het festival in Mol te komen. Zo lijden scholen die al voor het festival 'voorinschreven' geen financieel verlies.

Meer dan een kinderrockfestival
Naast een kinderrockfestival, staat Pennenzakkenrock Zilvermeer ook voor een uitgebreid educatief luik. Op het afvaleiland leren de kinderen sorteren en op de stand glimlachen.be gaat het over tanden poetsen.

De provinciale jeugddienst zal ook met de campagne “Amai, mijn (h)oren” de kinderen spelenderwijs laten zien hoe je je gehoor moet beschermen bij luide muziek.

Gedeputeerde Bruno Peeters benadrukt dit onderdeel van het festival: “Als provincie willen we kwaliteit en duurzaamheid promoten. Daarom bieden we niet zomaar een kinderrockfestival aan maar gaan we een stapje verder met het educatieve aanbod. Ook de veiligheid tijdens een festival met maar liefst 20.000 kinderen is een extra aandachtspunt. Daarom hebben we ook beslist om na twee jaar het festival terug in eigen handen te nemen.”
 
Alle scholen zijn welkom op Pennenzakkenrock Zilvermeer

Vanaf 1 februari kunnen de scholen via een gloednieuwe website inschrijven op hun vertrouwde kinderrockfestival

“We benadrukken dat alle scholen nog kunnen inschrijven”
vertelt Bruno Peeters. “Door het stoppen van het contract met Relax vof die de voorbije twee jaar het festival organiseerde voor de provincie zijn er veel misverstanden ontstaan.   
 
Dat Relax nu een eigen festival op poten zet, vinden we geen probleem, maar dat hij daarvoor de afkorting van Pennenzakkenrock PZR gebruikt en de scholen misleid heeft om al bij hem in te schrijven wel. Binnenkort verwachten we een juridische uitspraak over het gebruik van PZR.

Daarnaast zullen we alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de scholen en de kinderen hiervan niet de dupe worden. De scholen die alsnog naar Pennenzakkenrock Zilvermeer willen komen, kunnen ons dat via de website laten weten.

Voor hen is er een alternatief inschrijvingstraject op de website uitgewerkt. Wij kunnen alleen maar hopen dat Relax de scholen die per vergissing al hebben ingeschreven terugbetaald.”

 
www.pennenzakkenrock.be  
www.facebook.com/Pennenzakkenrock

Foto M. De la Cruz / Nnieuws.